پیشنهاد ویژه مطالعه

ساخت وبلاگ
 

کتاب «فروغ ولایت» اثری از آیت‌الله شیخ جعفر سبحانی است که به سیره و روش حضرت امیر (ع) پرداخته است. نویسنده فرزانه، آیت‌الله جعفر سبحانی با تقسیم حیات نورانی حضرت أمیرالمؤمنین علیه السلام به پنج دوره، مهم ترین جریانات زندگی ایشان را ترسیم کرده است. ایشان در این اثر وزین سعی کرده سیر زندگی ایشان را از طرفی گویا و روان حکایت کرده و از دیگر سو کاملا مبتنی بر منابع دسته اول تاریخی و روائی باشد. نکته متمایز این اثر، جامعیت آن است که از همان آغاز زندگی حضرت تا شهادت ایشان، تمام عرصه‌ها زندگی ایشان را در کنار آیات و روایات مربوطه تشریح کرده و در هر مورد به تبیین بعدی از فضائل حضرت می‌پردازد. البته رسالت اصلی این کتاب، ترسیم زندگی شخصی و عادی حضرت است که بخوبی هم از عهده آن برآمده است. این کتاب را موسسه امام صادق (ع) در 860 صفحه منتشر نموده است.کتاب حاضر مشتمل بر یک پیشگفتار و شش بخش همراه با فهرست ها می ‏باشد. مولف کتاب حاضر به مواردی چون: نقش شخصیت های بزرگ تاریخی در حیات و سعادت جوامع بشری و مخصوصا نقش پیامبر صلی الله علیه و آله و حضرت علی علیه السلام در تاسیس جامعه اسلامی و حسرت از کنار گذاشتن حضرت علی علیه السلام در بعد از رحلت پیامبر (ص) و نیز تقسیم دوران های زندگی حضرت علی (ع) می‏ پردازد که این دوران ها عبارتند از: 
1 ـ از ولادت تا بعثت 
2 ـ از بعثت تا هجرت 
3 ـ از هجرت تا رحلت پیامبر 
4 ـ از رحلت پیامبر صلی الله علیه و اله تا خلافت 
5 ـ از خلافت تا شهادت 
بخش های کتاب بر مبنای دوره ‏های فوق می ‏باشد؛ و تلاش مولف بر این بود که از هر نوع مبالغه و حدس های بی اساس دوری نماید و مصادر و مآخذ را تا جائی که برای نوع خوانندگان فارسی زبان ملال آور نباشد بیان کند. 
مولف در بخش اول کتاب که مربوط به زندگی حضرت علی علیه السلام قبل از بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله است ابتدا مقایسه ای بین حضرت علی (ع) و حضرت مسیح می ‏نماید که عده ‏ای او را تا مرتبه الوهیت بالا بردند و عده‏ ای در مقابل او را دروغ گو و متهم به شنیع ترین تهمت ها دانسته ‏اند. در تایید گفتار خود تمسک می ‏کند به روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که خطاب به حضرت علی علیه السلام فرمود: «دو گروه در راه تو هلاک می ‏شوند: گروهی که درباره تو غلو کنند و گروهی که با تو دشمنی ورزند». و اشاره ‏ای نیز به شباهت ولادت آن دو، یکی در سرزمین مقدس بیت اللحم و دیگری درکعبه، دارد و در قسمت دیگر این بخش می‏ پردازد به سه عنصر مهم در شکل گیری شخصیت حضرت علی علیه السلام یعنی عناصر: 
1 ـ وراثت. 
2 ـ آموزش و پرورش 
3 ـ محیط زندگی 
در مورد عامل وراثت اشاره به سجایای اخلاقی پدر گرامی و اجداد آن حضرت از قبیل سماحت و بخشش، عطوفت و مهر، جانبازی و فداکاری در راه آئین توحید و اشاره ‏ای به ایمان جناب ابوطالب و پاکدامنی و ایمان فاطمه بنت اسد مادر گرامی ایشان می نماید. 
در توضیح دو عامل دیگر اشاره به تربیت پیامبر صلی الله علیه و آله از دوران شیرخوارگی و کودکی و نوجوانی حضرت علی علیه السلام و زندگی حضرت علی در خانه پیامبر صلی الله علیه و آله دارد در بیان تاثیر این تربیت کلام خود حضرت را نقل می‏ کند که فرمود «من در همان دوران کودکی به هنگامی که که در حرا کنار پیامبر بودم نور وحی رسالت را که به سوی پیامبر سرازیر بود می ‏دیدم و بوی پاک نبوت را از او استشمام می کردم.»

                                                     

کتابخانه عمومی شهید مدرس (شهر حمیل)...
ما را در سایت کتابخانه عمومی شهید مدرس (شهر حمیل) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cmodareslib1 بازدید : 190 تاريخ : جمعه 20 بهمن 1396 ساعت: 19:12